lørdag den 25. juli 2009

Billeder af blandet afgrøder og deres konservering

Fra venstre mod højre ligger, pepperrod, citron timian, dild, jordbær, skovjordbær, ribs, stikkelsbær, solbær, rosmarin, timian, oregano, bønner, tomater, hvidløg, mynte, rødbeder, skotzenerrod og gulerøder.

Når jeg sylter bruger jeg denne fremgangsmåde:

* Urter, hvidløg og grøntsager lægges i gryde og overhældes med eddike sprit.
* Tilsæt salt og sukker.
* Opvarm gryden til kogepunktet og lad det simre i et par minutter.
* Skold henkogningsglas.
* Fisk indgredienserne over i henkogningsglaset.
* Tilsæt pepperrod.
* Fyld glasset med lagen.
* Luk glasset og giv det en hurtig nedkølning under koldt vand, så det forsejler.
* Næste morgen åbnes låsen og låget kontrolleres for undertryk.

Og efter et par timer:

Den resterende eddike er hælt på flasker som krydder eddike, urterne bundet op til tørring og bærene hælt i en rumkrukke.

1 kommentar: